Vardagstältning i trädgården

Ja, jag vill tälta, ropar Felix.

Klart att vi ska, svarar jag.

Stormförtjust engagerar jag mig i en tältnatt hemma på tomten. Det gäller att passa på när tillfällena ges. Felix bestämmer sig först för att vi ska bo i det gröna tältet, ett Hilleberg Akto men jag lyckades övertala honom att det röda tältet, ett Hilleberg Anjan 3, passar bättre. Vi sätter upp tältet tillsammans. Felix tycker det är mycket spännande och förklarar att tältstängerna är olika långa samt att de guldfärgade tältpinnarna är de bästa och de ska han minsann sätta i. Han både vill och kan hjälpa till på ett sätt som han inte har gjort tidigare. Och genast när tältet är uppe vill han gå och lägga sig. Lite tidigt tycker jag eftersom klockan bara är runt fem på eftermiddagen.

Hilleberg Anjan 3 uppställt på tomten.
Hilleberg Anjan 3 uppställt på tomten.

Vi går och lägger oss halv åtta och lyckan har inga gränser för Felix. Det är så roligt och kul att blåsa upp luftmadrasserna och krypa ner i sovsäcken. – Jag kanske får höra kattugglan i natt, i så fall blir det första gången jag hör kattugglan, säger Felix. Ja, men då får vi vara tysta. Men först blir det lite barnradio. Ekorrarna Elton och Ekis. Ett bra och lärorikt barnradioprogram som Felix lyssnat på tidigare. Han berättar i förväg var ekorrarna har sina förråd och vilket djur som är ekorrens värsta fiende. Duvhöken säger han med en tyngd i rösten. Det är viktigt att betona att det inte bara är en fiende, utan ekorrarnas värsta fiende.

När vi sedan stänger av och ska sova så ligger vi tysta och lyssnar efter kattugglan. Tysta i ca 20 sekunder… Sedan säger Felix – Jag vill gå in och sova! Va, varför då, svarar jag. Jag är så kall, blir svaret. – Men det är du inte. Du är snarare för varm, du är nerkrupen i min vintersovsäck, har pyjamas och det är 11 grader ute. – Du har rätt pappa, jag är för varm men jag vill sova inne.  Jag försökte desperat locka med kattugglan men det gick inte.  Så utenatten gick om intet.

Men jag har världens bästa sambo. Gabbi tyckte synd om mig! och tältet fick stå uppställt ett dygn och jag fick en egen natt i tältet efterföljande natt. Och har jag sovit bra, eller? Jajamen. Hörde jag kattugglan, eller? Nej, inte en chans. Finns nog ingen i närområdet. Men fler tältnätter åt folket!

Hilleberg anjan test
Hilleberg Anjan 3 på kvällen

1 thought on “Vardagstältning i trädgården”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.