Skåne runt på 24 timmar!

Jag hade ett par anställningsintervjuer på Österlen under dagen. Redan förra veckan så slog tanken mig att ta semester ett par dagar om vädret skulle bli fint. Vädrets goda makter var verkligen med mig för vilket väder det blev. Sist jag var på Österlen var under min slutövning i lumpen 1994. Då slogs jag hur vackert det var och hur absurt det var att åka omkring i stridsfordon i den fantastiska miljö. Så strax efter kl 16 var jag klar med sista intervjun och då bar det av på en tur runt halva skåne på 24 timmar. Förutom platserna på bilderna så besöktes Brösarps backar, Smygehuk, Svaneholms slott, Dalby Kyrka, Söderåsens Nationalpark innan jag landade hemma hos Erik och Pia och en fortsatt trevlig helg påbörjades. Men det är en helt annan historia…

slott

Eftersom jag var i trakterna av Kivik så började jag besöka det praktfulla slottet Christinehof. Uppfört 1737-1740. Förutom byggnaderna är även parken mycket trevlig.

forsakar

Vad är ett besök i Skåne värt utan att kolla in det högsta vattenfallet Forsakar. Hela 8 + 10 meter faller det här :)

kungagraven

Tyvärr så var det inte öppet till Kungagraven i Kivik. En märklig grav som uppskattas vara ca 3 300 år gammal. 

stenshuvudutsikt

Vill man ha pampig och vacker utsikt så ska man absolut upp på Stenshuvud. 

glimminge-hus1024

Nordens bäst bevarade medeltida borg. Behöver man säga något mer? Kanske att det är byggnaden till höger.

alestenar

Ale Stenar! Kanske en av de koolaste platserna jag har varit på! Visst, jag är historikernörd och har varit nyfiken på att åka hit ända sedan mellanstadiet. Efter att ha varit här en vacker sommardag så blev jag helt tagen.Då föddes även idén att nattfotografera här. Platsen är fantastiskt vacker och storslagen. Skeppssättningen är uppförd omkring 600 e.Kr. Syftet är omdiskuterat. Bilden är tagen strax innan soluppgång.

2 thoughts on “Skåne runt på 24 timmar!”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.