Paddling runt Kullaberg

Jag tog tåget till Ängelholm tidigt på morgonen. Erik och Pia mötte upp med tre kajaker på taket. De undrade igår om jag ville paddla deras K2:a Triton eller en av deras Skim Dex. Eftersom jag är lite nyfiken på Dexen så blev valet ganska enkelt. Erik paddlade sin Clapotis men det är inte intressant förrän det kommer en Clapotis Lowrider. Nuvarande version är på tok för stor för mig. Pia paddlade sin fina gröna Dex.

Dexen är väldigt trevlig att paddla. Den svarar fint på de styrtagen jag använder och är relativt lätt att kanta. Med ytterligare träning och vana med Dexen så skulle det kunna bli riktigt bra. Tyvärr satt jag inte helt bra i den utan fick lite träsmak. Förmodligen är det lätt att korrigera med lite skumplast.

erik vid nimisErik vid Nimis i sin Clapotis

pia-och-erik-vid-fyrenErik & Pia vid Kullens fyr. Miljön runt Kullaberg är alldeles utmärkt för att träna paddeltekniken om man sniker precis intill land. Det finns dock ett parti med fågelskydd som man ska respektera.

Paddlingen runt Kullaberg då? Jo, den var kanonbra. Mycket Koolare än jag trodde. En riktigt häftig kuststräcka som är ganska utsatt vid dåligt väder. Idag hade vi lätta vindar och glidarpaddling. Det i kombination med trevligt sällskap gjorde det till en toppendag. Vi sjösatte på Nordsidan i Arild och kom i land i Mölle. Promenaden för att hämta bilen i Arild var också väldigt fin. Bokarnas löv börjar precis komma. Om en till två veckor kommer bokskogen grönska vackert. Då blir det nog fantastiskt vackert.

tusenskonaDet blev läge för fotonörderi på vägen mellan Mölle och Arild. Här en tusensköna.

vitsippaVitsipporna blommar för fullt. Härlig vårkänsla!

7 thoughts on “Paddling runt Kullaberg”

  1. Roligt att ni gillar bilderna. Jag gillar att krypa på marken…

    Anita: Vitsippesäsongen gillar vi, bara vackert och ingen pollen.

    Björn: Förhoppningsvis blir det nytäppet. Missade tyvärr det förra året men mitt nyårslöfte i år är att skärpa mig, så jag hoppas på Blekinge :)

  2. Tack Stefan! Du har tar verkligen fina bilder själv. Riktigt imponerande! Din vitsippa är också kanon! :)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.