Wargö

Idag blev det en mycket trevlig tur till Wargö. Wargö ligger i Göteborgs södra skärgård, utanför Styrsö, längst ut i väster. Hela ön är ett naturreservat och är en riktig fin idyll. Turen idag var omväxlande på många sätt. Vädret skiftade från molnigt, till rejäl regnskur och motvind för att senare spricka upp och ge finväder :)  Både Lisa och Marie var ute med sina nya kajaker. Marie en Whisky 16 och Lisa en Crunch Rocker. Sandra testar fortfarande kajaker. Idag paddlade hon en North Shore kajak.

marie

Marie i sin nya fina men lite ömtåliga Whisky 16 mellan Wargö och Styrsö

sandra

Sandra strax utanför Asperö innan regnet och motvinden kom

Väl framme vid Wargö passade vi på att köra lite vattenövningar innan vi gick iland. Vid den första kamraträddningen så small det plöstsligt till. Lisa stöttade Marie vid en kamraträddning och höll i däckslinorna. Ett av beslagen som däckslinorna löpte igenom hade lossnat från däcket och skapade ett två centimeter stort hål i skrovet rakt in i sittbrunnen. Jag har aldrig sett något likande. Ett tydligt fabrikationsfel. Det är tråkigt när sånt här händer. Leveranstiden har varit ganska lång och nu kommer Marie få vänta igen. Hoppas Point65 sköter det smidigt och att de kan snabbt kan få fram en ny kajak till Marie. Tur i oturen så skedde det i lugnt vatten nära hemmahamnen. Skulle det hända i mer dramatiska förhållanden skulle en sån här sak kunna ställa till det ordentligt.

hole in whisky point65

Hålet i skrovet där beslaget hade lossnat. :(

7 thoughts on “Wargö”

  1. Undrar va tusan som gått fel. Glömt en bricka? Dåligt plastat? Jag har aldrig sett det förrut…

  2. Anita: Tack!

    Näe, det var inget roligt alls. Om det är för dåligt plastat eller för små brickor, är svårt för mig att avgöra. Kombinationen funkade i alla fall inte. Förmodligen och förhoppningsvis var det ett måndagsexemplar. Det var inga större krafter utan det handlade om en kamraträddning i lugnt vatten. Vet inte hur många paddlare jag har instruerat eller övat själv, både i lugna och mycket tuffare förhållanden, utan att det har hänt något. Jag har knäckt ett beslag i högsjö när vi surfade i Apelviken och jag blev räddad av Håkan Jernehov. Ett beslag är bara att byta. Hoppas att Point sköter Maries reklamation på ett snyggt sätt.

  3. Nä, ingen rolig historia. Vid ytterligare granskning av kajaken hittade jag ytterligare detaljer som inte var helt 100. Hoppas verkligen att det var ett måndagsexemplar. Jag har dock blivit lovad en ny kajak inom två veckor. Häller tummarna för att det blir så!

  4. Bra gjort av Point att reklamera kajaken. Är det en precis likadan, färgmässigt? Då måste två veckor ändå vara ok.

  5. Helt ok! Om jag hade kunnat tänka mig en blå så hade jag fått en direkt, men jag tyckte 2 veckor var rimligt att vänta för att få samma färgkombination jag valt från början.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.