Stockenträffen, 24 – 26 augusti

I år bjöd vädret verkligen till när det var dags för kanontrevliga Stockenträffen på Orust. Det kanske inte var det bästa vädret om man aldrig har suttit i en kajak tidigare. För andra kunde det inte bli bättre. Det trevliga vädret gjorde att vi gav oss ut till Vallerösund och Härmanö huvud redan på fredagen. Uppskattningsvis var det 8- 10 m/s redan då och havet höll på att växa till sig. Lördagen och söndagen gav dem som orkade (15 – 17 m/s rakt västlig vind) paddla ut till Hermanö huvud en magnifik belöning. Det skådespel som de stora vågorna bjuder på är sagolikt vackert.På lördagen var vi en större grupp som trotsade vinden och tog oss hela vägen ut. Några av oss prövade att nosa på vågorna medan andra körde lite mer hard core. Lasse Larsson från tidingen Paddling som är en erkänt duktig forspaddlare och James från Kajaktiv visade oss havspaddlare att vi har mycket att lära.

Vinden fortsatt i nästan samma styrka på söndagen. Den hade vridit något vilket gjorde färden ut till Härmanö något behagligare. Väl där var det lika vackert och nästan lika stort som på lördagen. Efter lördagens erfarenheter blev några allt mer modigare och satsade lite hårdare i vattnet. Jag tyckte det kändes ganska bra att stå på land och plåta de modigare och duktigare paddlarna.

 


 10 thoughts on “Stockenträffen, 24 – 26 augusti”

 1. Roligt att ni gillar bilden. Det kommer fler imorgon. Jag är tacksam för att jag hade tre modiga (tokiga) modeller som lattjade i skummet.

 2. Ja det blev ju riktigt bra. Jättabra att du övertalade oss. Tack så mycket. Jag hade superkul idag. Och det har varit trevligt sällskap hela helgen.

  Jag ser fram emot fler bilder :)

 3. Fin bild och kul att se din sida! Lägger upp den som favorit för att följa dina turer!
  P-A “han som hängde på med den hemmabyggda kavaten vid Stockenträffen”

 4. Tjena P-A! Det var kul att göra bekantskap. Hoppas det går bra med Vara Havspaddlarsällskap;) Vi syns på havet!

 5. Du är grym med kameran. Riktigt trevliga bilder. Och jag tycker du fångat vågorna och stänket jättebra.

 6. Det var många fina bilder du fick Peter. En trevlig helg var det. Ses nästa helg på Rävholmsträffen.

 7. Härliga bilder!
  Härlig helg!

  Mvh! kusthare.blogg.se

  (Det var jag som delade tält med “snarkaren”. Vi klarade båda av att certifiera oss. Jag, fast min dåliga nattsömn)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.