Vackra paddelbilder och inspirerande berättelser…

Jag har uppmärksammat Erik och Pias önskan om fler bloggar med paddelbilder och berättelser. Det är intressant och roligt att läsa om era paddelfärder och titta på era paddelbilder. Bloggarna inspirerar till vidare paddeläventyr. Därför har jag uppdaterat min länksamling med fler kajakbloggar. Börja blogga ni också!


6 thoughts on “Vackra paddelbilder och inspirerande berättelser…”

 1. Härligt Peter,

  Om vi korslänkar till varandra så kommer vi att inse att det finns ganska många där ute som bloggar.

  Ja, det är jäkligt kul att läsa andras berättelser.

  /Rob

 2. Hej Peter!
  Fick för mig mig att du har ett Primus TechnoTrail Kit? Funderar själv på ett sådant och skulle vilja ha lite tyckande om det.

  Ha det gott
  // Björn S

 3. Tjena Björn!

  Jag har Optimus crux brännare och Primus Litech Trek Kettle som kokkärl när jag vill ha ett litet behändigt kit för matlagning. Den kombinationen har jag ibland när jag paddlar och oftast när jag vandrar. Det är smidigt och lätt att få med kokkärl, brännare och gasbehållare i en “förpackning”. Matlagningsmöjligheterna är lite begränsade eftersom det är ett relativt litet kokkärl och står lite ostadigt på en toppmonterad brännare. När jag har ultralätt packning så använder jag Crux, ett 0,7 liters titankokkärl från SnowPeak och en liten gasbehållare (125g). Då är det inte att tala om avancerad matlagning utan mest uppvärmning av vatten, soppor eller grytor.

  Vill du ha bättre matlagningsmöjligheter, dvs större kokkärl och mindre risk för att kärlen ska vicka av, så rekommenderar jag ett markstående gaskök, typ Optimus Nova, MSR Windpro (det har jag och är kanonnöjd) eller Primus Gravity (Den har Erik och Pia nyss köpt). De tre köken är stabilare men väger lite mer. Kombinera något av köken med 2 trangia kokkärl, lilla titankärlet och lilla teflonkärlet så har du ett relativt lätt och smidigt kit för mer varierande matlagning. Jag har börjat använda den kombinationen mer och mer när jag paddlar. Överväger att ha med det på fjällvandringen också.

  Hör av dig om du vill ha mer info!

 4. Fast NOVA är ju ett bensinkök! (du vet mitt kök som lät som attan på Slädö Björn).

  Men Gravityt verkar bra, inte onödigt högt heller.

  Och Trangias kastruller tycker jag är kanon, i Titan om man vill spara gram. Vi kör som regel med en i Titan och en med Teflon.

 5. Ops, minnet svek visst. Jag menade Optimus Stella. Nova är ett kanonbra bensinkök även om jag använder det sällan. Det är smidigare med gas helt enkelt. Tack Erik!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.