Hangarfartyg

Natoövningen Noble Mariner startar ifrån Göteborg. Vi var fyra tappra killar som valde att paddla och kolla in det brittiska hangarfartyget The Royal Ark. Igår hade ett gäng aktivister i kanot/kajak blivit gripna när de hade försökt komma intill flaggskeppet. Hur skulle det gå för oss. Vi paddlade förbi Nya Älbsborgs fästning och allt verkade frid och fröjd. Plötsligt dök det upp en stridsbåt 90 och stoppade oss. “Hur långt till får vi paddla” frågade vi oskyldigt. Deras svar var inte helt oväntat “inte en meter längre”. Vi hade redan kommit in en bra bit på skyddsobjektsområdet och det var bara att vända. Det är inte någon större mening att diskutera med killar som sitter med skarpladdade automatkarbiner. De var i och för sig väldigt trevliga.


2 thoughts on “Hangarfartyg”

  1. Hej! Peter

    Ang.bloggen från GBG .varvet. Tror du själv på att någon skulle orka att träna motsvarande 7 maraton lopp i veckan. den norskan kan antingen inte räkna eller också är hon felciterad? Jag har sprungit 21 GBGb halvor och alltid fått höra att kroppen behöver en veckas rehab. efter ett maraton , minst!
    hälsn. Gunnar

  2. Hej Gunnar!
    Visst låter det orimligt. I alla fall om hon bara skulle träna löpträning. Att hon någon träningsvecka kan ha tränat den mängden kanske inte är helt omöjligt. Det är även snabbt marscherat på fyra år. Imponerande med dina 21 Gbg-varv! jag ska själv ta mig i kragen och springa nästa år.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.