Vi drar till fjällen

Det börjar dra ihop sig för vinteräventyr i Jämtlandsfjällen. I år blir vi ett riktigt stort gäng som kommer att försöka oss på att åka skidor på tvären. Totalt så blir vi 21 stycken som samordnar och möts på Sylarna nu på söndag. Förhoppningen inför veckan är givetvis trevliga naturupplevelser, många skratt och förhoppningsvis topptursförsök på Sylarna och Helags. Med min svindel så kanske jag inte kommer så högt men jag vill gärna försöka.

martin-o-gangetMartin leder följet under vår fjälltur 2008. Jag tror att vi är på väg från Sylarna till Gåsen?

Jag har idag gått igenom min packlista och vägt in nya prylar. Erik som ska med gjorde det för några dagar sedan och presenterade en snygg tabell.

Min totalvikt utan mat och dryck hamnade på 15 456 gram. Då är skidor, pjäxor, stavar samt kläder jag har på mig inräknat i vikten. På ryggen väger jag in på 6 211 gram utan mat och dryck. Jag kommer att lasta på lite mat och dryck men jag räknar med att bunkra upp efter hand på fjällstationer och stugor. Kanske är jag inte den mest smultronluktande killen som kommer in på stugorna.

Igår blev jag lite sugen på att ta med mig Aktot och tälta. Det skulle vara en bra smygstart för min vinterfjälltältningskarriär. Samtidigt skulle jag få ha eventuell odör för mig själv ;) Då ökar givetvis vikten något för tält 1560 gram, sovsäck 965 gram och liggunderlag 400+400 gram. Förmodligen måste jag byta upp mig till större ryggsäck också men den behöver inte bli speciellt mycket tyngre (klättermusens Arvaker 60l). 


Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.