Mat på havet

Jag kanske inte är den som är mest känd för att laga god gourmetmat när jag är ute och paddlar eller rör mig i fjällen. Nu har jag i alla fall lånat ett par kokböcker och jag har sedan tidigare “På en Låga – Kokbok för uteätare” av Karin Sundkvist. Den finns bla på Adlibris.

Tänkte pröva några recept. Får se om jag finner något gott och smidigt. Vad kan ni gourmetkockar rekommendera från boken?

Så här ser en typisk dagmatsedel på havet ut för mig just nu, ingen höjdare kan en del tycka men jag blir i alla fall mätt…

Frukost

  • Havregrynsgröt smaksatt med en varma koppen
  • 2-3 Knäckebröd med mjukost
  • Frukt
  • Kaffe

Lunch

  • Knorrs pastapåse

Middag

  • Pasta med ölkorv och bönor

Efterrätt

  • Kaffe och Cognac samt en bit mörk choklad 

Hoppas att jag blir inspirerad och gör något godare till helgen. Det blir paddling i Göteborgs södra skärgård till helgen.

4 thoughts on “Mat på havet”

  1. Karins recept funkar fett! Du har inte funderat på att komma upp till Stockeboda och hänga på vår Gourmetpaddling i juni? Karin visar och förklarar. Själv följer jag med under förespegling att leda turen ;-) Efter den helgen lovar jag att inspirationen räcker länge!

  2. Fett är rätt och flott är gott, det blir titeln på min bok. Gourmepaddling låter trevligt och jag behöver inspirationen men jag kan förmodligen inte vistas ute då. Jag brukar vara inlåst från nationaldagen till och med sista juni. Gräspollen och jag är inte bästa polare…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.